Det händer på Kallskänken

För bönorna i tiden – om ätande och livsmedel från forntid till framtid

Bli först med att äta framtidens mat!
Välkomna den 31 januari till en forskarpub med livsmedelstema och med fokus på Kalmar län. Thomas Isaksson från Regionförbundet berättar om den stora satsning man gör i länet – ”Livsmedelsutveckling Sydost – med proteiner i fokus”. Han berättar om såväl mat i gamla tider som om hur trenderna i ätandet har förändrats över tiden. Professor Cornelia Witthöft från Linnéuniversitetet, forskare och ledamot i Livsmedelsverkets expertgrupp, talar om sina pågående forskningsprojekt som förhoppningsvis kommer att förändra vad vi äter – ett proteinskifte i mathållningen är närmast ett måste!
För kvällen finns dessutom en specialkomponerad vegetarisk buffé som enbart bygger på råvaror och bönor från länet. Bli först med att äta framtidens mat!

  • Små kryddiga bollar på Öländska bönor & prästost samt yoghurt
  • Salsa på Öländska bönor, gurka, tomat, lök, lime, chili, vitlök, mynta, basilika
  • Gratinerad ragu på Öländska bönor, tomat, lök, aubergine, bechamel & parmesan
  • Rostad halloumi serveras med gremolata på Öländska bönor
  • Smör, bröd
145kr (20% rabatt för studenter)