Kallskänkens pizzaprojekt

2018 blev jag lite nyfiken på hur man gör pizza. Det var i samband med att jag hjälpte våra vänner på Böda Sand att dra igång en italiensk restaurang. Jag fick då möjligheten att lära mig pizza av en tvättäkta syditalienare som vi flög in från Västerås, Roberto Romanazzi. Vi nördade ner oss i mjölsorter, ugnar, temperaturer, mozzarella och tomater.

Tiden gick och en och annan smörgåstårta och nattklubb kom emellan. Men kärleken till en riktigt jävla bra pizza och drömmen om en alldeles egen pizzeria har alltid funnits där någonstans.

Sen över en natt förändrades hela vår omvärld.
I vår bransch blev det ansträngt och det väldigt snabbt. Hjärnan gick på högvarv och vi fick ställa om våra verksamheter. Nya koncept, ideér och lösningar avlöser varandra, och även fast vi har lite mindre att göra har vi aldrig jobbat så hårt och varit så kreativa. Märkligt. Alla reagerar olika på den typen av stress – jag började baka pizza.

Om det var terapi eller någon slags överlevnadsmekanism det vet jag inte. Men jag fick på något märkligt sätt ro av att sätta degar och baka pizza. Problemet blev dock att jag tillslut bakade så mycket pizza att det var omöjligt för familjen att kunna äta upp. Min fru blev tokig på mig. När det var som värst hade vi napolitanskt mjöl i vardagsrummet, pizzaspaden i sovrummet och ugnen på altanen. Det blev ett hysteriskt springande ut och in vilket orsakade ständigt kallras i vårt gamla trähus.

För att bli av med all pizza som bakades lät jag tillslut mina vänner komma och hämta. Jag insåg då att min hobby hade ballat ur totalt. Hursomhelst sa mina vänner att pizzan var rätt god, det kanske dom bara sa för att vara snälla, men för en person med något narcissistiska drag är detta milt sagt inte så bra.

Min kompis Gabbe, som jag mer eller mindre tvingat att hjälpa mig med att baka, leverera och vika pizzakartonger blev i samma veva Corona-kickad från sitt jobb. Arbetslös. Fan, Gabbe måste ju ha ett jobb.

Så vi ringde Niko och fick en bra deal på en pizzaugn. Den har vi nu baxat in på Kallskänken.
Kallskänkens Pizza åt folket!

Varmt välkomna!
Martin