CATERING

Vi erbjuder catering till fest, bröllop och evenemang

Vi har en lång erfarenhet av catering till bröllop och fester, och för att skryta lite så är vi faktiskt riktigt bra på det!
Man kan säga att catering är lite av en konstform, utmaningen är att sätta rätt koncept för rätt tillfälle. Det kan vara alltifrån lanttema på ett bröllop i en lada utan kök till att vi hjälper ditt företag att synas extra mycket på en mässa genom att bjuda dina besökare på gott käk.

Vi erbjuder helhetslösningar med mat, serveringspersonal, kockar, porslin, bar och möbler.

Vi ska gifta oss! Hur gör vi nu?

Först och främst – stort grattis! Ni har verkligen något magiskt att se fram emot. Vi hjälper er gärna med maten till er bröllopsfest, alltifrån enstaka tillbehör till hela baletten.

  1. Börja med att höra av er till oss på mailen: hej@kallskanken.nu. Där inleder vi en kontakt och disukterar eventuellt datum, lokal och antal.
  2.  Vi vill därefter gärna träffa er och presentera oss och hur vi jobbar. Här bollar vi ideér och menyer och ni får ta del av våra erfarenheter och tips.
  3.  Efter mötet får ni en offert så ni har koll på vad det kommer att kosta. Offerten är alltid specad så att ni kan ta bort och lägga till. Allt för att det ska bli så bra som möjigt för er!
  4.  När det börjar närma sig så gör vi en sista avstäming, antingen hos oss eller via mail/telefon. Specialkost, exakt antal, tider etc.
  5.  Efter festen gör vi en avstämning och ni får en faktura på mailen med 10 dagars förfallodatum.

Cateringmeny

Canapeer och fingerfood
Perfekta munsbitar till brudskål och mingel innan man går till bords.
Serveras på snygga fat och skärbrädor. Liten barservett räcker vid servering.

  • Heta räkor & gurka
  • Tunt skuret innanlår i lätt pepparrotscreme & dill
  • Kallrökt lax, creme cheese,  basilika & citron
  • Liten vegetarisk rulle med grönt
  • Hummus på harissa & mynta  
  • Parmesan & potatis
  • Sotad gurka & prästostcreme

30:-/styck
(två till tre sorter per person)


Grillbuffé

På grillen:

  • Sötsur kyckling från Mörbylånga
  • Kamben glaserade i Kikkomansoja, vitlök och ingefära
  • Chorizo på svenskt kött  med rostad majs och chimichurri

Tillbehör:

  • Bondsallad på säsongens skörd
  • Slaw på rödkål, yoghurt och mynta
  • Trädgårdsallad med färskpotatis, silverlök, citron och örtvinaigrette
  • Dragonemulsion
  • Surdegsbröd och smör

Pris per person 249:-

Grillkock inklusive utrustning 2500:-
(Priset är fast och gäller oavsett antal)


Sommarbuffé

  • Pastrami på oxinnanlår från närke
  • Kallskänkens varmrökta lax med gräddfil, gräslök och citron
  • Trädgårdsallad med potatis, färsk lök, citron – och senapsvinaigrette
  • Rostade & marinerade grönsaker i säsong med pumpafrön
  • Grönsallad och skott
  • Örtaioli
  • Surdegsbröd och smör

225:- per person


Förrätter

Terrine på betor serveras med grönt slungat i honung och citron, getostcremé samt rostade valnötter

Prästostcréme med smetana, löjrom, syrad rödlök, rostad brioche och dill

Tartar på gravad lax serveras med limemajonnäs, soya, rostade sesamfrön, friterat rispapper, koriander samt kimchi

Krämig Burrata serveras med knaprigt surdegsbröd variation på tomat, pistou och basilika.

Pocherat ägg serveras med kallrökt lax, gräddfil, nymalen svartpeppar, frasig lök, syrlig gurka med dill

Lufttorkad skinka med pesto på salvia & persilja, sotad picklad steklök, nötig rapsolja

Potatis & purjolökssoppa serveras med frasig potatis, purjosotsolja, purjolök, vita bönor

Puré på rotselleri serveras med rostade hasselnötter, brynt smör, confiterad lök samt sotad kål

Soppa på röd curry och kokos serveras med grönt samt handskalade räkor

Ballotine på öländsk kyckling serveras med creme på rostad getost, frasig rågsur, dill & grönt

Tartar på innanlår serveras med pocherat ägg, soja, lök, kryddgrönt

Pris per förrätt 119:-

Priset är exklusive kock på plats som lägger maten på tallrik


Varmrätter

Confiterad lax serveras med säsongens grönt, småpotatis, brynt smör vinegrette  

Öländsk kyckling serveras med säsongens grönt, grönpepparsky samt rostade rotsaker.

Mjukbakad blomkål serveras med rostad vitlökscremé, romanescu, frasig kål, demi-glace på grönt och confiterad amadinepotatis

Tunt skuret nötinnanlår från Närke serveras med dragonmajonnäs, pepparsky samt ljumna primörer och potatiskaka

Citronbakad lax serveras med créme på jordärtskocka, brynt smör, grillad fänkål samt dillrostad färskpotatis

Bräserat högrev med vitlök och örter, sotad lök, blomkålcrudité,  rödvinssky samt potatispuré

Pris per huvudrätt 219:-

Priset är exklusive kock på plats som lägger maten på tallrik.


Dessert

Cremé på citrus serveras med crunch på mördeg och havre, hallon, maränger samt citronverbena

Vaniljpudding serveras med mylta på säsongens bär, mandelkaka, rostad vit choklad samt mynta

Nermonterad cheesecake – cremé på färskost, vanilj och lime serveras med torkade jordgubbar och chokladcrunch

Vegansk choklad & mandelkaka serveras med vispad cocosgrädde

Ljuten choklad & sojamjölk serveras med sockerrostad vete, citruspulver

Pris per dessert 89:-

Priset är exklusive kock på plats som lägger maten på tallrik.


Övriga priser

Kock på plats som lägger maten på tallrik 450kr/h räkna med att det behöver vara ca 1 kock per 50 gäster.

Räkna med ca 8h arbetstid för trerätters inklusive fingerfood  

Serveringspersonal

425 kr/h räkna med cirka en serveringspersonal på 25 gäster. Serveringspersonalen hjälper er med alltifrån dukning till baren och allt däremellan. Ni bestämmer själva hur länge ni vill att servisen är kvar. En genomsnittlig tid är ca 8h per servis. Timtaxan aktiveras på plats, dvs resor till och från festen debiteras inte under 5 mil.

Bröllopstårta

Kallskänkens Naked Cake serveras med coli på säsongens bär, créme på bourbonvanilj, marscapone och lemoncurd.

50:- per person

Porslin

Komplett porslinsuppsättning (standard)  65:-

(Förrättstallrik 21 cm, varmrättstallrik 24 cm, desserttallrik 21 cm, fr bestick, vr bestick, dessertsked, champagneglas, vitvinsglas, rödvinsglas, snapsglas, vattenglas samt kaffekopp, avec) Disk ingår.

Leverans/hämtning av porslin  1500:- (inom 5 mils radie)

Duk och servett

Linneservetter 20:- styck        (finns i olika sorter och mönster)

Linneduk (6p) 60:- styck     (finns i olika sorter och mönster)

Smått och gott

Party-IS 12 kg 300:-

Kaffe 25:-

Champagnekylare 150:-

Vickning korv med bröd och tillbehör 25:-