CATERING

Vi erbjuder catering till fest, bröllop och evenemang

Vi har en lång erfarenhet av catering till bröllop och fester, och för att skryta lite så är vi faktiskt riktigt bra på det!
Man kan säga att catering är lite av en konstform, utmaningen är att sätta rätt koncept för rätt tillfälle. Det kan vara alltifrån lanttema på ett bröllop i en lada utan kök till att vi hjälper ditt företag att synas extra mycket på en mässa genom att bjuda dina besökare på gott käk.

Vi erbjuder helhetslösningar med mat, serveringspersonal, kockar, porslin, bar och möbler.

Cateringmeny

Canapéer och fingerfood
Perfekta munsbitar till brudskål och mingel innan man går till bords.
Serveras på snygga fat och skärbrädor. Liten barservett räcker vid servering.

  • Heta räkor & gurka
  • Tunt skuret innanlår i lätt pepparrotscreme & dill
  • Kallrökt lax, creme cheese,  basilika & citron
  • Liten vegetarisk rulle med grönt
  • Hummus på harissa & mynta  
  • Parmesan & potatis
  • Sotad gurka & prästostcreme

30:-/styck
(två till tre sorter per person)

Minimum 8 personer


Förrätter

Klassisk toast skagen
Rostat bröd handskalade räkor, majonnäs, rödlök, dill, citron & löjrom
179:-

Beta och getost
Lokala betor med variation på getost, rostade valnötter, ruccola samt apelsin- och honungsvinaigrette
129:-

Carpaccio
Carpaccio på serranoskinka med creme på örter, parmesan, rostade solrosfrön sallad & skott
149:-

Priset är exklusive kock på plats som lägger maten på tallrik

Minimum 8 personer

________________________________________________________________________________________________________

Varmrätter

Confiterat anklår
Confiterat anklår med tryffelstuvad kål, potatiskaka med timjan och rostad vitlök, sherryvinägersky samt jordärtskockschips
245:-

Citronbakad torskrygg
Citronbakad torskrygg med creme på blomkål, brynt smör, grillad fänkål, handskalade räkor samt dillrostad potatis
295:-

Svensk oxfilé
Svensk oxfilé med dragonmajonnäs, pepparsky samt ljumna primörer och pommes anna
365:-

Blomkål med tryffel
Mjukbakad blomkål med tryffelkräm, brynt smör, picklade lökar samt krisp på parmesan och potatis
219:-

Priset är exklusive kock på plats som lägger maten på tallrik.

Minimum 8 personer


Dessert

Nedmonterad cheesecake – Fluffig mascarponekräm med citrus och bourbonvanilj, kaksmulor och rårörda bär
105:-

Chokladcreme – Gjuten chokladcreme med chokladsmul, apelsincurd, knäckigt flarn samt säsongens bär
119:-

Ostbricka
Grottlagrad gruyere, saint agur och brie med fikonconfit och solmarkaknäcke
139:-

Priset är exklusive kock på plats som lägger maten på tallrik.

Minimum 8 personer


Övriga priser

Kock på plats som lägger maten på tallrik 475kr/h räkna med att det behöver vara ca 1 kock per 50 gäster.

Räkna med ca 8h arbetstid för trerätters inklusive fingerfood  

Serveringspersonal

450 kr/h räkna med cirka en serveringspersonal på 25 gäster. Serveringspersonalen hjälper er med alltifrån dukning till baren och allt däremellan. Ni bestämmer själva hur länge ni vill att servisen är kvar. En genomsnittlig tid är ca 8h per servis. Timtaxan aktiveras på plats, dvs resor till och från festen debiteras inte under 5 mil.

Bröllopstårta

Kallskänkens Naked Cake serveras med coli på säsongens bär, créme på bourbonvanilj, marscapone och lemoncurd.

60:- per person

Porslin

Komplett porslinsuppsättning (standard)  65:-

(Förrättstallrik 21 cm, varmrättstallrik 24 cm, desserttallrik 21 cm, fr bestick, vr bestick, dessertsked, champagneglas, vitvinsglas, rödvinsglas, snapsglas, vattenglas samt kaffekopp, avec) Disk ingår.

Leverans + hämtning av porslin 3000:- (inom 5 mils radie)

Duk och servett

Linneservetter 20:- styck        (finns i olika sorter och mönster)

Linneduk (6p) 60:- styck     (finns i olika sorter och mönster)

Smått och gott

Party-IS 12 kg 300:-

Kaffe 25:-/person

Champagnekylare 150:-

Vickning korv med bröd och tillbehör 25:-

 

 

 

Vi ska gifta oss! Hur gör vi nu?

Först och främst – stort grattis! Ni har verkligen något magiskt att se fram emot. Vi hjälper er gärna med maten till er bröllopsfest, alltifrån enstaka tillbehör till hela baletten.

  1. Börja med att höra av er till oss på mailen: hej@kallskanken.nu. Där inleder vi en kontakt och diskuterar eventuellt datum, lokal och antal.
  2.  Vi vill därefter gärna träffa er och presentera oss och hur vi jobbar. Här bollar vi ideér och menyer och ni får ta del av våra erfarenheter och tips.
  3.  Efter mötet får ni en offert så ni har koll på vad det kommer att kosta. Offerten är alltid specificerad så att ni kan ta bort och lägga till. Allt för att det ska bli så bra som möjligt för er!För att bekräfta er bokning betalar ni in 5000 kr i handpenning på vårt BG. Denna handpenning dras av från slutfakturan som skickas efter genomfört evenemang. Övriga villkor: Avbokning av evenemang måste ske minst en månad (30 dagar) före utförandets datum för att undgå debitering. Sker avbokningen efter detta debiteras gästen med 50% av den totala summan och vid avbokning 7 dagar eller mindre före utförandets datum debiteras 100% av de beställda menyerna. Betalningsfrist 10 dagar.
  4.  När det börjar närma sig så gör vi en sista avstämning, antingen hos oss eller via mail/telefon. Specialkost, exakt antal, tider etc. Det går att korrigera storleken på beställning med +/- 10% av antalet menyer fram till och med 10 dagar innan leveransdatum.
  5.  Efter festen gör vi en avstämning och ni får en faktura på mailen med 10 dagars förfallodatum.